Product omschrijving

De grootste LEGO set ooit. Dat is wat LEGO 75313 gaat worden. De set vormt een gigantische Death Star. Een indrukwekkend bouwwerk en een musthave voor elke LEGO én Star Wars fan. LEGO heeft al eerder verschillende versies van de Death Star uitgebracht, maar nog nooit eerder verscheen er zo’n gigantische set. Hij valt niet voor niks onder de Ultimate Collector Series. Deze nieuwe LEGO Death Star is een waar kunstwerk.

De grootste set ooit

Tot nu toe was LEGO 10276 Colosseum de grootste LEGO set ooit gemaakt. Met 9036 onderdelen kwam deze set al behoorlijk in de buurt van de magische grens van 10.000 onderdelen. Met de enorme Death Star gaat LEGO deze bijzondere grens eindelijk echt doorbreken. De set krijgt maar liefst 11.000 onderdelen.

Wat de precieze afmetingen gaan zijn, is nog niet bekend. LEGO Colosseum is al 27 centimeter hoog, 52 centimeter breed en 59 centimeter diep. LEGO 75313 Death Star zal zo’n 2000 extra onderdelen hebben. Stel je eens voor hoe groot dit iconische bouwwerk zal worden!

Een groot bouwwerk met een flinke prijs

Aan een bouwwerk van 11.000 onderdelen hangt uiteraard ook een bijpassend prijskaartje. De verkoopprijs van de LEGO Death Star zal €799,99 worden. Dit is natuurlijk een flink bedrag om in één keer neer te leggen, maar omgerekend is dit maar ongeveer 7 cent per onderdeeltje. Dat is natuurlijk helemaal niet zo duur.

En als je bedenkt dat je voor dit bedrag uren bouwplezier hebt en een echt collectors item in je huis neer kunt zetten, is het de hoge prijs meer dan waard!

De aantrekkingskracht van de Death Star

Twee kinderen aan het spelen met een LEGO Death Star

Deze set is niet de eerste LEGO Death Star set. In 2005 kwam er eentje van 3.449 onderdelen uit. In 2008 volgde een Death Star van 3.803 stukjes en ten slotte werd er in 2016 de LEGO 75159 Death Star van 4.016 onderdelen uitgebracht. Daar voegt LEGO nu dus een nog veel grotere versie aan toe.

De Death Star is dan ook mateloos populair onder Star Wars fans van over de hele wereld. Het is het ultieme wapen van het Keizerrijk en een onmisbaar deel van het Star Wars universum. De indrukwekkende Death Star kan in één keer een complete planeet opblazen.

Al vele fans hebben aan de hand van LEGO sets scènes uit Star Wars nagespeeld, of hebben hun eigen fantasierijke verhaallijnen verzonnen. Dat zal met de nieuwe set alleen nog maar uitgebreider kunnen.

Een legendarische set

De set heeft alles in zich om een legendarisch collectors item te worden. De Death Star is altijd een populair onderwerp en de combinatie met het ongeëvenaarde aantal onderdelen maakt het helemaal fantastisch.

Het hoge prijskaartje dat aan de set hangt, is het meer dan waard. Dit wordt een item dat LEGO en Star Wars fans maar al te graag aan hun collectie zullen willen toevoegen.

Wachten op de officiële aankondiging

Officieel is setnummer 75313 nog niet aangekondigd, maar op basis van de geruchten is de komst van deze nieuwe Death Star wel al redelijk zeker. Op de precieze releasedatum en verdere details over deze set is het nog even wachten.

Dat deze set een release is waar veel mensen reikhalzend naar uitkijken is wel zeker. Je zult dus nog even geduld moeten hebben voordat je uren kunt gaan bouwen aan je eigen indrukwekkende Death Star.